9 Ekim 2015 Cuma

Worcester sosu

Worcester sosu , içerisinde soya sosu ve sirke bulunan, İngilizlere özgü acı bir sostur.İçerisinde bir çok baharat bulunur. Worcester sosu yapılışı biraz meşakkatli olsa da yemeklerinize katacağı lezzet düşünülürse bu sosu denemeye değer derim ben.Özelikle et yemeklerine, makarna ve salatalara ayrıca egzotik yemeklere ve hamburgere çok yakışıyor. Dünyaca ünlü fakat ülkemizde pek bilinmeyen bu nefis sosun tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Denemek isteyenlere kolay gelsin.


worcester sosu
Worcester sosu malzemeleri

- 1 adet doğranmış soğan
- 1 çay kaşığı karanfil
- 2 adet ezilmiş sarımsak
- 2 ölçek sirke
- Bir parça kıyılmış zencefil
- Yarım ölçek pekmez
-  3 kaşık tohum hardal
- Yarım ölçek soya sosu
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- Dörtte bir ölçek demir hindi
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım kaşık köri
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 ölçek ançüez ezmesi
                                                                                       - Yarım çay kaşığı cardamon ( kakule )  
                                                                                       - 3 çay kaşığı tuz


worcester sosu 
Worcester sosu nasıl yapılır

Soğanı, sarımsağı, hardalı, kırmızıbiberi, zencefili,tarçını, karanfil ve cardamonu genişçe bir tülbentin veya bir bez torbanın içine koyup ağzını sıkıca bağlayın. Geniş bir kaba sirke, soya sosu, pekmez ve demirhindiyi koyup baharat bohçanızı da içine atıp kısık ateşte 45 dakika kaynatın. Tuz, köri, ançüez ve suyu da ekleyin. Ateşi söndürün. Kaynattığınız malzemeyi cam bir kavanoza koyun. Ağzını sıkıca kapatın. İki hafta buzdolabında bekletin. Zaman zaman kavanozu sallamayı unutmayın. İki hafta sonra kavanozun içindeki baharat bohçasını çıkarın ve sosunuzu şişeye aktarın. Kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın. Worcester sosunuz hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder