worcester sosu |
- 1 adet doğranmış soğan
- 1 çay kaşığı karanfil
- 2 adet ezilmiş sarımsak
- 2 ölçek sirke
- Bir parça kıyılmış zencefil
- Yarım ölçek pekmez
- 3 kaşık tohum hardal
- Yarım ölçek soya sosu
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- Dörtte bir ölçek demir hindi
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım kaşık köri
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 ölçek ançüez ezmesi
- Yarım çay kaşığı cardamon ( kakule )
- 3 çay kaşığı tuz
![]() |
worcester sosu |
Soğanı, sarımsağı, hardalı, kırmızıbiberi, zencefili,tarçını, karanfil ve cardamonu genişçe bir tülbentin veya bir bez torbanın içine koyup ağzını sıkıca bağlayın. Geniş bir kaba sirke, soya sosu, pekmez ve demirhindiyi koyup baharat bohçanızı da içine atıp kısık ateşte 45 dakika kaynatın. Tuz, köri, ançüez ve suyu da ekleyin. Ateşi söndürün. Kaynattığınız malzemeyi cam bir kavanoza koyun. Ağzını sıkıca kapatın. İki hafta buzdolabında bekletin. Zaman zaman kavanozu sallamayı unutmayın. İki hafta sonra kavanozun içindeki baharat bohçasını çıkarın ve sosunuzu şişeye aktarın. Kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın. Worcester sosunuz hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder