1 Ekim 2015 Perşembe

Tas kebabı

Tas kebabı, et sevenlerin favori yemeğidir. Çok lezzetli ve yapımı pratik olması da ev hanımlarının bu güzel yemeği sık sık yapmalarına vesile oluyor. Ülkemizin her yöresinde yapılır. Yanına patates kızartmasıyla da sunum yapılabilir. İsterseniz tas kebabı nasıl yapılır aşamaları ile anlatmaya geçelim.
tas kebabı

Tas kebabı malzemeleri
  • 1 kilo koyun veya kuzu eti
  • 4 çorba kaşığı sade yağ 
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 bardak su
  • 2 orta boy soğan
Tas kebabı tarifi

Et, ceviz büyüklüğünde kesilir ve güzelce yıkanır. Suyu iyice süzüldükten sonra bir tencereye konulur. İçerisine rendelenmiş soğan suyu ilave edilir. Yağı da ilave ettikten sonra kızgın ateşte 15 dakika kavrulur. Salça su ile ezilir. Ete ilave edilir. Karabiber ve tuzu da koyduktan sonra, kızgın ateşte 5 dakika kaynatılır. Üzerindeki köpüğü muhakkak alınmalıdır. Orta ateşte 45 dakika pişirilir. Patates tavası veya pilav ile servis yapılır. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder