1 Ekim 2015 Perşembe

Bamya çorbası nasıl yapılır


bamya çorbası

Bamya çorbası malzemeleri
  • 250 gram kurutulmuş çiçek bamya
  • 1 adet iri boy limon ( veya koruk suyu yada nohut büyüklüğünde 2 adet limon tuzu )
  • 200-300 gram tavla zarı büyüklüğünde doğranmış kuzu kuşbaşı eti ( yada koyun eti )
  • 25-30 gram tereyağı ( taze kaymakta kullanabilirsiniz )
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ( yarımşar kaşık domates ve biber salçası da kullanabilirsiniz )
  • 7-8 su bardağı et suyu yada sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet nohut  büyüklüğünde limon tuzu ( veya 1 adet limonun suyu )
Bamya çorbası hazırlanışı

Bamyaları temiz bir bezin ortasına alıp tüylerinin dökülmesi için ovun. Dörde böldüğünüz limonu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız iyice yumuşayan bamyanın suyunu süzüp iplerini çıkarın ( bu işlem bamyanın sümüklenmesini engeller ). Eti ve tereyağını orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşe oturtun. Arada sırsda karıştırarak et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, en az 5-6 dakika kavurun. İncecik kıydığınız soğanları ilave edip karıştırarak soğan sararıncaya kadar, 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Salçayı ve sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Eti iyice yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirip tuzunu atın. Suyu azalmışsa su ilave edip bamyaları ve limon tuzunu aktarın. Kaynayıncaya kadar pişirip ocağın altını kısın. Kısık ateşte bamyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servis yapın. Bamya çorbası hazır afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder