1 Ekim 2015 Perşembe

Peynirli açma tarifi


peynirli açma

Peynirli açma malzemeleri
  • 500 gram un ( 4 su bardağı)
  • 50 gram margarin
  • 200 gram peynir
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
Üzeri için 
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
İçi için 
  • 150 gram margarin
Peynirli açma nasıl yapılır

Oval bir kaba 4 su bardağı unu koyun. Unun ortasını açarak 1,5 su bardağı ılık su, 50 gram margarin, 1 çorba kaşığı maya, 1 çorba kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru tezgah üzerine alarak bir miktar unla toparlayın. Üzerine kuru bir tülbent sererek 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün ve küçük oval toplar haline getirin. Hamurların üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın ve ortalarına birer tatlı kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı peynir yerleştirin. Hamuru margarin ve peynir içinde kalacak şekilde rulo haline getirin. Hamurun üzerine tülbent sererek 5-10 dakika daha dinlendirin. Rulo haline getirdiğiniz hamurları tezgahın üzerinde un serperek uzatın. Daha sonra ikiye katlayarak burgu şekline getirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Hamurların üzerine 2 yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün ve çörek otu serpin. Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurları 15 dakika kadar dinlendirin. Peynirli açmaları önceden 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ve ılık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder