![]() |
peynirli açma |
Peynirli açma malzemeleri
- 500 gram un ( 4 su bardağı)
- 50 gram margarin
- 200 gram peynir
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su
Üzeri için
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı çörek otu
İçi için
- 150 gram margarin
Peynirli açma nasıl yapılır
Oval bir kaba 4 su bardağı unu koyun. Unun ortasını açarak 1,5 su bardağı ılık su, 50 gram margarin, 1 çorba kaşığı maya, 1 çorba kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru tezgah üzerine alarak bir miktar unla toparlayın. Üzerine kuru bir tülbent sererek 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün ve küçük oval toplar haline getirin. Hamurların üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın ve ortalarına birer tatlı kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı peynir yerleştirin. Hamuru margarin ve peynir içinde kalacak şekilde rulo haline getirin. Hamurun üzerine tülbent sererek 5-10 dakika daha dinlendirin. Rulo haline getirdiğiniz hamurları tezgahın üzerinde un serperek uzatın. Daha sonra ikiye katlayarak burgu şekline getirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Hamurların üzerine 2 yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün ve çörek otu serpin. Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurları 15 dakika kadar dinlendirin. Peynirli açmaları önceden 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ve ılık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder