30 Eylül 2015 Çarşamba

Çilekli pasta

Selam, çilek ve kremanın bir araya gelerek oluşturduğu bu mükemmel lezzete hayır diyecek yoktur diye düşünüyorum. Pastalar içerisinde en güzeli bence çilekli pasta ne dersiniz ? Çileği çok seven birisi olarak çilekli pasta tarifi vermeden olmazdı.
çilekli pasta
Çilekli pasta malzemeleri

Pandispanya için

  • 5 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu 

Kreması için

  • 1 bardak süt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta ( sarısı )
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı margarin 

Üzeri için

  • 200 gram çilek
  • 1 paket toz  şanti
  • 1 bardak su
Çilekli pasta hazırlanışı

- Oval bir kaba önceden hazırladığınız yumurta beyazı ve 2 çorba kaşığı toz şeker koyun. Yumurtalar kar haline gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika mikserle çırpın. Ayrı bir oval kabın içerisine 1 buçuk bardak un ve 1 bardak pudra şekeri koyun. İkisi birbirine yedirilinceye kadar karıştırın. Bu unlu karışımı daha önceden çırptığınız yumurta beyazlarına azar azar ve birkaç hamlede döküp, yumurta köpüklerine zarar vermeyecek şekilde yavaşça karıştırın. Aynı şekilde 5 adet yumurta sarısını da birkaç defada döküp yavaşça karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 3-4 dakika karıştırdığınız hamura 1 paket kabartma tozu koyup 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin. 
- Önceden pişirme kağıdı serdiğiniz ince fırın tepsisinin ortasına yaklaşık bir karış çapındaki pasta çemberini koyun. Hamurun yapışmaması için çemberin kenarlarının iç yüzeyine kestiğiniz pişirme kağıdını koyun. Önceden hazırladığınız hamuru çemberin içerisine dökün. Kekin ne kadar piştiğini görmenizi engelleyeceği için pişirme kağıdının çemberden taşan kısımlarını bir bıçakla kesin. Pandispanyayı 170 derecede ısıtılmış fırına verin. 15-20 dakika pişirin. 
- Kekiniz pişerken kremayı hazırlamak için ocağa bir tencere koyun. İçerisine bir bardak süt koyun ve kaynamaya bırakın. Bu arada küçük bir kaba 1,5 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, önceden hazırladığınız 2 adet yumurta sarısı ve 4 çorba kaşığı şeker koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı süt ilave edin ve çırpın. Kaynamış olan süte hazırladığınız karışımı döküp, topak olmasını önlemek için 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpın. Sert bir kıvama gelen kremayı yaklaşık 1 dakika pişirmeye bırakın. Bu sürenin sonunda tencereyi ocaktan alın. Tencereyi 7-8 dakika boyunca ara ara karıştırarak ılık hale getirin.
- Ilık hale gelen kremanın üzerine 4 çorba kaşığı margarini parçalar halinde koyun ve yaklaşık 5 dakika boyunca mikserle çırpın. Bu sürenin sonunda kremayı boş bir kaba alın ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Krema soğurken pastanın üzerini süslemek için bir paket toz şantiyi bir kaba dökün. Üzerine bir bardak su koyup şanti yoğunlaşana kadar mikserle karıştırın. Şanti yoğunlaşınca soğuması için buzdolabına kaldırın. Ayrı bir yerde 200 gram çileği ince halkalar halinde doğrayın. 
- Yaklaşık 20 dakika pişirdiğiniz pandispanyayı fırından alın ve 1 saat soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyanın kenarlarını bir bıçakla keserek kalıbından çıkarın. Kekin kenarındaki pişirme kağıdını çıkarın. Kekin yuvarlak olan üst kısmını yani kapağını testereli bir bıçakla kesin. Kekin kalan kısmını da üç eşit parçaya keserek, üç halka elde edin. Dolapta soğuttuğunuz kremanın yarısını bir parça kekin üzerine, diğer yarısını da ikinci parça kekin üzerine koyun. Bir spatula yardımı ile kremaları keklerin üzerine yayın. Krema sürülmüş keklerin üzerine önceden dilimlediğiniz çileği dizin. Çileklerin üzerine önceden hazırladığınız krem şantiden birer çorba kaşığı koyun ve spatulayla yayın. Hazırladığınız kek kalıplarından birini diğerinin üzerine koyun. Boş olan üçüncü parçayı diğer iki katın üzerine koyun. Pastanın kenarlarındaki fazla kremayı bir spatula yardımı ile alın ve yayın. Boş kalan üçüncü parça kekin üzerine kalan krem şantinin tamamını koyun. Krem şantiyi pastanın üzerine ve kenarlarına yayıp, spatula yardımıyla düzeltin. Soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder