![]() |
mantarlı börek |
- 14 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta
Harcı için
- 300 gr mantar
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet taze soğan
- 1 kahve kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
Mantarlı börek nasıl yapılır
300 gr mantarı ince ince kesin. 1 demet maydanozu ve yarım demet taze soğanı da ince ince kesin. Ayrı bir yerde bir tencereye yaklaşık 4 çorba kaşığı sıvıyağ koyun. Yağ ısındıktan sonra sulanmamasına dikkat ederek çok yüksek ateşte mantarları 3-4 dakika kavurun. Taze soğanları da tencereye atıp 3-4 dakika daha kavurun. Önceden kestiğiniz maydanozları da tencereye ilave edip, kavurmaya devam edin. Tencereye 1 kahve kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber dökün, 2 adet yumurta kırın ve yumurtalar pişinceye kadar karıştırın. Piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve bir tabağa aktarın. Tezgahın üzerine 7 adet milföyü üst üstte koyarak yerleştirin. Milföy hamurlarını hafifçe unlayarak merdane yardımıyla açın. Açmış olduğunuz milföy hamurunu önceden pişirme kağıdı koyduğunuz tepsiye yerleştirin. Geri kalan 7 adet milföy hamuru için de aynı işlemi uygulayın. Tepsideki 7 adet milföyden oluşan hamurun kenarlarını fırça yardımıyla yağlayın. Hamurun ortasına önceden hazırlamış olduğunuz harcı yayarak yerleştirin. Açmış olduğunuz ikinci parça hamuru tepsinin üzerine örtün ve kenarlarının alt kattaki hamur kenarları ile yapışmasını sağlayın. Tepsinin dışına taşan fazlalık kısmı hamur rulosu ile kesin. Ayrı bir kaba 1 adet yumurta kırın ve çırpın. Çırptığınız yumurtayı tepsideki hamurun üzerine sürün. Bir çatal yardımı ile hamura delikler açın. Tepsiyi önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına verip 35 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda mantarlı börek servise hazırdır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder