30 Eylül 2015 Çarşamba

Yufkadan kol böreği nasıl yapılır


Yufkadan kol böreği malzemeleri
    yufkadan kol böreği 
  • 2 adet yufka
İçinin harcı için
  • Yarım demet maydanoz
  • 200 gr lor peynir
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
  • Yarım bardak sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım bardak süt
Üzeri için
  • Hazırlanan sosun bir miktarı
  • Susam
Yufkadan kol böreği yapılışı

Yarım demet maydanozu ince ince doğrayın. Bir kabın içine lor peynir,yarım demet maydanoz ve 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içini koyun. Başka bir kabın içerisine 2 adet yumurta, yarım bardak süt, yarım bardak yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek karıştırın. 1 adet yufkayı tezgahın üzerine serin. Hazırladığınız peynir harcını içine yayın. Üzerine yumurtalı karışımı yayın ve bir kat daha yufka kapatın. Aynı işlemi diğer yufka içinde uygulayın. Sosun bir kısmını üstüne sürmek için ayırın. Yufkaları iki ucundan içe doğru hafifçe kıvırın ve tüm yufkayı rulo şeklinde sarın. Ayırdığınız sosu rulonun üzerine sürün ve susam serpin. Rulo şeklindeki yufkayı eşit parçalar halinde kesin. Yufkaları önceden yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine dizin. Tepsiyi önceden 170 derecede ısıtılmış fırına ve 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder