29 Eylül 2015 Salı

Kolay katmer tarifi


kolay katmer

Kolay katmer malzemeleri
  • 4 adet hazır baklava yufkası
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı kaymak
  • 6 çorba kaşoğı çekilmiş Antep fıstığı
Kolay katmer hazırlanışı
  • 1 adet baklava yufkasını düzgünce açıp, bir katını ayırın. Birinci katın üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün. İkinci katı üzerine kapatıp, onun da üzerini fırça ile yağlayın. Üzerine bir çorba kaşığı kaymak koyup, kaymağı kaşık yardımıyla sıvayın. Üzerine 1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı ve 1 çorba kaşığı toz şeker serpin.
  • Malzemeler ortada kalacak şekilde hamurun bir kısa kenarından katlayın ve katladığınız kısma tereyağı sürün. Diğer kenarı da katlayarak elinizle hafifçe bastırın ve bolca tereyağı sürün. 
  • Hazırladığınız katmeri ters çevirerek ince fırın tepsisine koyun. Katmerin üste kalan kısmını da bol tereyağı ile yağlayın. 
  • Diğer üç katmeri yapmak için aynı işlemleri tekrarlayın. Tepsiye dizdiğiniz katmerleri 250 derecedeki fırına verin. Yaklaşık 8 dakika sonra üzerleri iyice kızaran ve kabaran katmerleri fırından alıp, üzerlerine yarım çorba kaşığı Antep fıstığı serperek servise hazır hale getirin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder