2 Ekim 2015 Cuma

Mısır pilavı

Pilavı güzel yapan her yemeği güzel yapar diye bir söz vardır. Pirincin tane tane olması çok önemlidir.Sizlere hazırladığım mısır pilavı tarifi ve verdiğim ölçülerle  pilavınızın lapa olma şansı yok. Misafirlerinize ve ailenize rahatlıkla sunabileceğiniz mısır pilavını afiyetle yiyebilirsiniz.

mısır pilavı

Mısır pilavı malzemeleri
  • 2 bardak pirinç
  • 3 bardak et suyu veya su
  • 3 yemek kaşığı margarin 
  • Tuz
Köftesi için
  • 150 gram koyun kıyması
  • 1 küçük soğan
  • 1 dilim ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı sade yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Mısır pilavı nasıl yapılır

Kıymaya soğan rendesi, ıslatılmış ekmek içi, tuz ve karabiber katıp yoğurun. İki kaşık yağla kızartın. Et suyuna yağ ve tuz katıp kaynatın. Suda bekletilmiş ve süzülmüş pirinç ve kızaran köfteleri kaynattığınız et suyuna katın. Önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. 30 dakika demlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder