2 Ekim 2015 Cuma

Sodalı nohutlu börek


sodalı nohutlu börek

Sodalı nohutlu börek malzemeleri
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 adet yufka
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Susam
  • Çörek otu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı maden suyu
Sodalı nohutlu börek yapılışı

Yeşil soğan ve maydanozlar ince ince kıyılır. Kırmızı biberler de küçük küçük doğranır. Derin bir kapta nohutla beraber karıştırılır. Tuz, kırmızı biber, karabiber eklenir. İsteğe göre 1-2 kaşık sıvı yağ harca katılabilir. Yufkalardan biri tezgaha yayılır. Fırçayla her yanına yağ sürülür. Kenarlarından katlanarak kare şekli verilir. Dörde bölünür. 1 yumurtanın tamamı, diğerininde sadece akı bir kaseye konulur. Sütle çırpılır, yufkanın üzerine sostan gezdirilir. Harç yufkaların tam ortasına konulur, kenarlarından katlanır, Yine kare bir şekil elde edilir. Ters çevrilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Maden suyu böreklerin üzerine dökülür. Yumurtanın sarısı fırçayla böreklerin üzerine sürülür. Susam ve çörek otuyla süslenir. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder