2 Ekim 2015 Cuma

Pankek nasıl yapılır


Pankek

Pankek malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Pankek hazırlanışı

Bir kaseye un, kabartma tozu, tuz, yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın. Daha sonra sütü yavaş yavaş ilave edip, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin. 10 dakika bekledikten sonra, ufak bir tavaya kepçe yardımıyla pankek bir parmak kalınlığında olacak kadar dökün. Altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Arzu edilirse üstüne çikolata , reçel, pudra şekeri de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.


Pankekinizin kıvamında olması için hamurunun kek hamurundan biraz cıvık, krep hamurundan katı olmasına dikkat etmelisiniz. Bizim size verdiğimiz pankek tarifi ölçülerinde sorun çıkmayacağını biliyoruz fakat siz isterseniz deneyerek pankekinizi hazırlayabilirsiniz. Bunun için tavaya bir kepçe döküp deneyin. Hamur çok katı ise biraz süt ilave edin. Tavada dağılacak kadar vıcıksa biraz un ilave edebilirsiniz. Tavaya döktüğünüz hamur kabarıp göz göz olunca çevirmek gerekmektedir. Bu önemli noktaya pankek pişirilirken dikkat edilmelidir. Yumuşak bir pankek elde etmek istiyorsanız pankekin bir yüzü piştikten sonra öteki yüzü çevrilip bir seferde pişirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder