2 Ekim 2015 Cuma

Çatal kurabiye nasıl yapılır


çatal kurabiye

Çatal kurabiye malzemeleri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gram yumuşak margarin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çörek otu
  • Alabildiği kadar un
Çatal kurabiye hazırlanışı

Yoğurt, sıvıyağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur haline getirin. Hamurdan bir parça koparın. Elinizle yuvarlayarak uzatın. İki ucunu birbirinin üzerinden atarak örün. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine hafifçe çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Çatal kurabiye tarifimizi deneyenlerden yorum bekliyoruz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder