![]() |
hedik diş buğdayı |
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı kuru fasulye ( isteğe bağlı )
- 1 su bardağı nohut
Üzeri için
- 2 su bardağı toz şeker
- Kayısı kurusu
- Badem içi
- üzüm
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı leblebi veya leblebi şekeri
Hedik diş buğdayı nasıl yapılır
Kuru fasulye, nohut ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda bol ılık suyla bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün bu malzemeleri süzüp bir tencereye aktarın. Üzerine en az 10 su bardağı su ekleyip orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak, buğday iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzdükten sonra derin bir kaseye aktarın. Üzerine toz şekeri serpiştirin. Kaselere paylaştırıp üzerini yukarıdaki malzemelerle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder