4 Ekim 2015 Pazar

Hedik diş buğdayı

Asya bebeğin dişleri çok kaşınıyordu. Ne bulursa ağzına götürmesi, ağzının sürekli akması dişlerinin çıktığına işaretti. Bir gün babaannesinin parmağını kapıp ağzına götürmesiyle dişinin çıktığını öğrenmiş olduk. Bir tane dişi çıkmıştı. Artık diş buğdayı yapmanın zamanı geldi demekti. Haşlanmış buğdaya hedik adı verilir. Diş buğdayı yapılışı zor değildi. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayabilmek için hazırlıklara başladık. Dişi yeni çıkan yavrularımız için işte hedik tarifimiz.

hedik diş buğdayı

Hedik diş buğdayı malzemeleri
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye ( isteğe bağlı )
  • 1 su bardağı nohut
Üzeri için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Kayısı kurusu
  • Badem içi
  • üzüm
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı leblebi veya leblebi şekeri
Hedik diş buğdayı nasıl yapılır

Kuru fasulye, nohut ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda bol ılık suyla bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün bu malzemeleri süzüp bir tencereye aktarın. Üzerine en az 10 su bardağı su  ekleyip orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak, buğday iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzdükten sonra derin bir kaseye aktarın. Üzerine toz şekeri serpiştirin. Kaselere paylaştırıp üzerini yukarıdaki malzemelerle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder