![]() |
ciğerli ekmek salması |
Ciğerli ekmek salması malzemeleri
- 1 adet koyun yada kuzu karaciğeri
- 50 gram sade yağ
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı )
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber
- Süslemek için maydanoz
Ciğerli ekmek salması
Ciğerlerin sinir, yağ ve zarlarını temizleyin. Keskin bir bıçakla veya satırla çok incecik kıyıp, doğrayın. Bir tavada yağı eritip, yemeklik incecik dilimlenmiş soğanları ekleyin.Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. İsterseniz salçayı ekleyin. Ciğerleri ilave edip yine sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha kavurup, ocaktan alın Maydanozla süsleyip, ekmek üzerinde servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder