![]() |
ayva dolması |
Ayva dolması malzemeleri
- 6 adet iri boy şekilli ayva
İç malzemesi
- 250 gram orta yağlı koyun kıyması
- 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
Ayrıca;
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 100 gram tereyağı
Ayva dolması tarifi
- Derin bir kap içine kıymayı, yıkanmış süzülmüş pirinci, toz şekeri ve tuzu koyup iyice yoğurun. Bu arada ayvaları iyice yıkayıp, soymadan üstlerini kapak olacak şekilde kesin.
- Dolma oyacağı ile çekirdek yataklarını çıkartıp, kenar kalınlığı 1 cm. olacak şekilde içini oyun. Sonrada hazırladığınız iç malzemesini doldurup geniş bir tencereye dik olarak dizin. Tereyağını ayvaların üzerine, parçalayarak dağıtın. Sonrada ayvaların kapaklarını kapatın.
- Sıcak suyu tencerenin kenarından içine akıtın. Orta ısılı ateşte, kapağı kapalı olarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya dek pişirin.
- Son olarak pekmezi ayvaların üzerine gezdirip 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder