5 Ekim 2015 Pazartesi

Ayva dolması


ayva dolması

Ayva dolması malzemeleri
  • 6 adet iri boy şekilli ayva 
İç malzemesi 
  • 250 gram orta yağlı koyun kıyması
  • 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
Ayrıca;
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 100 gram tereyağı
Ayva dolması tarifi

  • Derin bir kap içine kıymayı, yıkanmış süzülmüş pirinci, toz şekeri ve tuzu koyup iyice yoğurun. Bu arada ayvaları iyice yıkayıp, soymadan üstlerini kapak olacak şekilde kesin. 
  • Dolma oyacağı ile çekirdek yataklarını çıkartıp, kenar kalınlığı 1 cm. olacak şekilde içini oyun. Sonrada hazırladığınız iç malzemesini doldurup geniş bir tencereye dik olarak dizin. Tereyağını ayvaların üzerine, parçalayarak dağıtın. Sonrada ayvaların kapaklarını kapatın. 
  • Sıcak suyu tencerenin kenarından içine akıtın. Orta ısılı ateşte, kapağı kapalı olarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya dek pişirin. 
  • Son olarak pekmezi ayvaların üzerine gezdirip 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder