![]() |
| şeker helvası |
Şeker helvası malzemeleri
- 250 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 4-5 ceviz içi
Şeker helvası yapılışı
Tereyağını eritin. Unu ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviz içini ilave edip 15-20 dakika daha kavurun. Toz şeker ve sütü ilave edin. 5 dakika daha sürekli karıştırarak kavurup ocaktan alın. Pişen helvayı düz bir servis tabağına veya tepsiye bastırarak yayın ve soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekilde dilimleyip, her dilimin ortasına yarım ceviz içi yerleştirin. Tabağın çevresini çekilmiş cevizlerle süsleyip soğuk veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder