7 Ekim 2015 Çarşamba

Piruhi nasıl yapılır

Piruhi, Osmanlıdan günümüze gelen nefis lezzetlerden biridir. Bir mantı çeşidi olan piruhinin istenirse iç malzemesi değiştirilebilir. Tamamen arzuya bağlı. Çok doyurucu bir lezzet olan bu yemeğe kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyorum. Tek yediğinizde de tadı damağınızda kalacak bir lezzet olan piruhi yapılışı biraz zaman alsa da kolay yapılabilen bir lezzettir. Yapacak olanlara  afiyet olsun..

piruhi

Piruhi malzemeleri

- 2 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Yarım kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 30 gram tereyağı
- Yarın su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 çay kaşığı pul biber

 İç malzemesi

- 100 gram tulum peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet soğan







 Piruhi tarifi 

- Unu bir kaba eleyip ortasını çukur şeklinde açın. 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edp yoğurun. Nemli bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.
- Tulum peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
- Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufkanın üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
- Hamuru kare şeklinde kesin. 5 bardak suyu, tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis tabaklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder