![]() |
piruhi |
Piruhi malzemeleri
- 2 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Yarım kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 30 gram tereyağı
- Yarın su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 çay kaşığı pul biber
İç malzemesi
- 100 gram tulum peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet soğan
Piruhi tarifi
- Unu bir kaba eleyip ortasını çukur şeklinde açın. 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edp yoğurun. Nemli bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.
- Tulum peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
- Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufkanın üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
- Hamuru kare şeklinde kesin. 5 bardak suyu, tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis tabaklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine serpin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder