7 Ekim 2015 Çarşamba

Çiftlik çorbası


çiftlik çorbası

Çiftlik çorbası malzemeleri
  • 4-5 orta boy haşlanmış patates
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3-4 su bardağı tavuksuyu veya su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz, karabiber
Çiftlik çorbası tarifi

Haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Tencereye sıvıyağı alarak unu ilave edin. Hafifçe un sararana dek sürekli karıştıralım.Sütü, tavuk suyunu, tuzu, patatesleri ilave edelim. Ağır ateşte arada bir karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirin. Ateşten almadan 1 dakika önce yumurta sarısını, limon suyu ile çırparak azar azar ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder