28 Ekim 2015 Çarşamba

Sahanda pirzola

Sahanda pirzola nasıl yapılır öğrenmek isteyenlere veya başka yemeklerin tariflerini arayanlara doğru adreste olduğunuzu söyleyebilirim. Tariflerimizi damak tadınıza uygun, lezzetli, sağlıklı ve evde yapabileceğiniz tariflerden seçmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda anlaşılır bir ifadeyle anlatmaya özen gösteriyoruz. Tariflerimiz hakkında fikirlerinizi ve öğrenmek istediğiniz tarifler varsa sayfamızın alt kısmındaki yorum kısmına yazarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyoruz.

sahanda pirzola
Sahanda pirzola malzemeleri

  • 8 adet kuzu pirzola
  • 3 adet orta boy patates
  • 4 adet çarliston biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar karabiber
Sahanda pirzola tarifi

  • Pirzolaların iki tarafını karabiberle ovalım. 
  • Yağı tavaya alarak eritelim.
  • Pirzolaları altlı üstlü kızartarak, tavadan alıp, bekletelim. 
  • Soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım. 
  • Pirzolaları kızarttığımız tavada soğanı ve sarımsakları hafifçe pembeleştirelim.
  • Biberlerin çekirdek yataklarını çıkartıp, küçük küçük doğrayarak tavaya ekleyelim. 2 dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak tavaya alalım ve salçayı ekleyelim. 
  • Domatesler yumuşayınca pirzolaları tavaya aktaralım. 
  • Tavanın kapağını örterek, 20- 25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayıncaya dek pişirelim. 
  • Pirzolalar iyice yumuşadığında kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder