![]() |
sahanda pirzola |
- 8 adet kuzu pirzola
- 3 adet orta boy patates
- 4 adet çarliston biber
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Bir miktar tuz
- Bir miktar karabiber
Sahanda pirzola tarifi
- Pirzolaların iki tarafını karabiberle ovalım.
- Yağı tavaya alarak eritelim.
- Pirzolaları altlı üstlü kızartarak, tavadan alıp, bekletelim.
- Soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım.
- Pirzolaları kızarttığımız tavada soğanı ve sarımsakları hafifçe pembeleştirelim.
- Biberlerin çekirdek yataklarını çıkartıp, küçük küçük doğrayarak tavaya ekleyelim. 2 dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak tavaya alalım ve salçayı ekleyelim.
- Domatesler yumuşayınca pirzolaları tavaya aktaralım.
- Tavanın kapağını örterek, 20- 25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayıncaya dek pişirelim.
- Pirzolalar iyice yumuşadığında kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder