27 Ekim 2015 Salı

Kaymaklı börek nasıl yapılır


kaymaklı börek

Kaymaklı börek malzemeleri
  • 3 adet yumurta
  • 1 küçük kase yoğurt
  • 150 gram kaymak
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
İçi için
  • 1 kg. ıspanak
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Kaymaklı börek yapılışı

Ispanakları iyice yıkayın. Tuzla ovup, suyunu sıkın. İnce kıyıp, beyaz peynir ile karıştırın. Hamuru hazırlamak için yumurta, yoğurt, kaymak, 1 çorba kaşığı sirke, tuz, limon suyu ve karbonatı karıştırın. Unu ekleyip, hamur yapın. Hamuru 1-2 saat dinlendirip, 10 eşit parçaya bölerek, nişastayla birlikte tepsi büyüklüğünde açın. Tereyağı eriyene kadar sıvıyağ ile birlikte kısık ateşte bekletin. Yufkaları fırın tepsisine yerleştirirken aralarına yağ karışımından sürün. 5 kat olduğunda üzerine ıspanaklı malzemeden yayın. Kalan 5 kat hamuru da aynı şekilde yerleştirin. Yağlı karışımı 1 çay bardağı ılık su ve yumurta sarısı ile karıştırın. Böreğin en üst katını bıçakla delin. Üzerine yağlı karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.  Kaymaklı börek hazırlanışı  bu kadar kolay ve müthiş bir lezzete sahip bir hamur işidir. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder