28 Ekim 2015 Çarşamba

Akdeniz favası nasıl yapılır

Akdeniz favası

Akdeniz favası malzemeleri
  • 750 gram kuru bakla
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 bardak su
  • Tuz
Üzeri için
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 soğan
Akdeniz favası tarifi

Bir tencereye yarım bardak zeytinyağını alalım.İçine yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Pembeleşene dek kavuralım. 4 bardak su ekleyip, kaynatalım. İçine bir gece önceden ıslatılmış iç bakla, şeker ve yarım limon suyunu katalım. Üzerine tuz serpip, tencerenin ağzını örtelim. Orta hararetli ateşte ara sıra sıcak su katarak pişirelim. Baklalar yumuşadığında tencereden alıp, hafif sulu durumda robottan veya süzgeçten geçirelim. Servis tabağına alalım. Ayrı bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, halka halka doğranmış soğanı kavuralım. Favanın üzerine dökerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder