16 Ekim 2015 Cuma

Nohutlu mercimek

Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen nohut, daha çok kurutulmuş olarak yemeklerde kullanılır. A, C, K, B6, B12 ve E vitaminleri içermektedir. Özellikle A vitamini açısından oldukça zengindir. Bizleri bir çok hastalıklardan koruduğu gibi bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor. Sağlık açısından bunca faydası olan nohudu bol bol tüketmeliyiz. İşte size farklı bir nohut yemeği olan nohutlu mercimek tarifi. Bilenler vardır elbette ama ben bilmeyenlerin mutlaka denemesini tavsiye ederim .

nohutlu mercimek

Nohutlu mercimek malzemeleri
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 adet orta boy soğan
  • 4-5- diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tepeleme salça
  • Yeteri kadar sıcak su
  • 3 adet çarliston biber
  • 3 adet kırmızı biber ( paprika )
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Süslemek için maydanoz
Nohutlu mercimek nasıl yapılır

Küp şeklinde kesilmiş soğanı ve rendelenmiş sarımsağı yağda soteleyin. Pembeleşince biraz kaynar su ile salçayı ilave edin. Daha sonra ince dilimlediğiniz çarliston ve kırmızı biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin. Karışım kıvam alınca yeşil mercimek, üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, kimyon, pulbiber, karabiber ve limon suyu ile tencereye katın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Mercimek pişince haşlanmış nohudu, kuru naneyi de ekleyin ve bir kaç dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Servis tabağına alın. Maydanozla süsleyip servis yapın. Nohutlu mercimek yemeğiniz hazır, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder