Kandillerde dağıtılan Türkiye ' ye özgü geleneksel bir yiyecek olan kandil simidi, susamlı ve sade olarak yapılmaktadır.Simide benzer fakat kandil simidi yapılışında mahlep kullanılmasından dolayı
diğer simitlerden farklı bir lezzete sahiptir.
Kandil simidi malzemeleri
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım paket eritilmiş margarin
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk tatlı kaşığı mahlep
- Tuz
- Aldığı kadar un
Üzerine
- 3 adet yumurtanın akı
- Susam
Kandil simidi tarifi
Sütü, sıvıyağı, eritilmiş margarini, yumurta sarısını, toz şekeri, kabartma tozunu, mahlebi, yeterince tuzu bir kapta karıştırın. Bu malzemenin alacağı kadar unu, yoğurma esnasında azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğinizde hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parça koparıp, 10 cm . uzunluğunda çubuk hazırlayın. Çubuğun iki ucunu birleştirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Simitleri önce çırpılmış yumurta akına, sonra susama bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder