25 Ekim 2015 Pazar

Fırında tavuklu brokoli

Brokoli çok tüketilen sebzeler arasında yer almaz belki ama sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmez. Brokoli, hücre yapısını koruyarak vücudu kanser gibi hücre yapısını değiştirerek ilerleyen hastalıklara karşı koruma sağlıyor. C vitamini açısından zengin  olan brokolinin, kolesterolü düşürme, kabızlığı önleme, iltihap geçirme, vücudu toksinlerden temizleme gibi pek çok özelliğe sahip olduğu belirtilmiştir. Uzmanların tüketilmesini önerdiği sebzeler arasında ilk sırada yer alan bu kadar önemli sebzenin bir tarifini vermeden geçemezdik. İşte size harika bir, fırında tavuklu brokoli tarifi. Denemenizi özellikle tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun.

fırında tavuklu brokoli 

Fırında tavuklu brokoli malzemeleri
  • 7-8 adet tavuk baget
  • 250 gram  brokoli 8 haşlanmış )
  • 1 iri boy havuç ( haşlanmış )
  • 1 iri boy soğan
  • 2 orta boy patates ( haşlanmış )
  • 100 gram bezelye ( haşlanmış )
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 5-6 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
Fırında tavuklu brokoli nasıl yapılır

Tencereye sıvıyağı alalım. Piyaz doğranmış soğanları ve tavuk bagetleri ilave edip arada bir karıştırarak 5 dakika etler renk değiştirip yarı yarıya pişene dek kavuralım ve ateşten alalım. Fırın kabına etleri alalım. Haşlanmış brokoli dallarını, dilimlenmiş havucu, dilimlenmiş patatesleri, haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sarımsakları fırın kabına alalım. Salçayı 1- 1,5 su bardağı sıcak su ile inceltip tuz ve karabiberi ilave edip fırın kabına gezdirelim. Isıtılmış 230 derece ısılı fırında 20-25 dakika pişirin servis yapalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder