![]() |
soğuk ayran aşı çorbası |
Soğuk ayran aşı çorbası malzemeleri
- 1 çorba kasesi haşlanmış buğday
- 2 çorba kasesi yoğurt
- 1 tutam dereotu
- Yeteri kadar su
- Tuz
Soğuk ayran aşı çorbası nasıl yapılır
Bir gece önceden buğdayları ıslatıyoruz. Buğdaylar yıkandıktan sonra üzerine bolca su koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğdayları normalden biraz fazla haşlıyoruz. Buğdaylar haşlanırken suyunda koyulaşma meydana gelecek. Ayrı bir kap içerisinde yoğurdu ayran kıvamına getiriyoruz. Yalnız sulu bir ayran haline getirmiyoruz, yoğurdun kıvamını açıyoruz. Yoğurdu ayarladıktan sonra, ocağın altını kapatıyoruz. Yoğurt harcını tencereye yavaş yavaş döküyoruz. Daha sonra tekrar ocağa koyuyoruz. Kaynamadan ocaktan indirip, tuzunu ilave ediyoruz. Eğer koyuysa ılık suyla çorbamızı açabiliriz. Üzerine ince doğranmış dereotunu serpiyoruz. Buzdolabına koyuyoruz ve soğuk olarak servis ediyoruz.
İşte soğuk ayran aşı çorbası hazırlanışı bu kadar basit, afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder