![]() |
elmalı krep |
- Yarım kg. süt
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı maya
- 1 adet elma
- 1 su bardağından biraz eksik un
- Yarım su bardağı frambuaz veya çilek reçeli
Üzeri için
- Pudra şekeri
Elmalı krep yapılışı
Sütü hafifçe ılıtın. Mayayı ekleyin. Karıştırarak erimesini sağlayın. Sonra geniş bir kaba aktarın. Ardından tuzu, şekeri ve yumurtayı ilave edin. Karıştırdıktan sonra unu ekleyin. Son olarak elmayı rendeleyin ve karıştırın. Geniş bir teflon tavayı hafifçe yağlayın. Hamurdan kaşık kaşık tavaya dökün. Yuvarlak olacak şekilde yayın. Orta ısılı ateşte arkalı önlü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. Kreplerin ortasına frambuaz veya çilek reçeli koyun. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder