- 500 gram kemiksiz kuşbaşı kuzu eti ( veya koyun but eti )
- 5 adet Konya patlıcanı (veya orta boy kemer patlıcanı )
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 50 gram sade yağ
- 4 su bardağı su
- 8-10 adet iğde veya bağ çubuğu ( çöp şiş )
Çöpleme hazırlanışı
Derin bir kabın içine kuşbaşı etleri koyun. Tuz ve karabiberi serpip iyice karıştırın. Öte yandan patlıcanları alacalı soyup, boylamasına dörde bölün. İki parmak genişliğinde doğrayın. Soğan ve domatesleri soyup, iri kuşbaşı et şeklinde dilimleyin. Çöp şişlere bir adet patlıcan, bir adet domates, bir adet soğan, bir adet et sıralamasıla malzemeleri yerleştirin. Bu arada çöp şişlerin sığabileceği büyüklükte bir fırın tepsisini önünüze alın. Hazırladığınız çöo şişleri tepsiye yerleştirin. Orta boy bir tavada yağı koyup eritin. Salçayı ve suyu ekleyip ezerek salçalı suyu kaynatın. Kaynayan salçalı suyu ocaktan alıp tepsideki çöp şişlerin üzerine gezdirin. İster ağzı kapalı olarak ocak üzerinde pişirin yada 175 dereceye ayarlı fırında pişirin. Etler iyice yumuşayınca pilav ya da tandır ekmeği üzerinde servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder