![]() |
tulumba tatlısı |
- 5 çay bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 kg şeker
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Tulumba tatlısı yapılışı
Şerbet hazırlığı için; 1 kg şekeri 1 su bardağı suyla kaynamaya bırakın ve kevgirle bir kaç defa karıştırın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken üzerine yarım limonun suyunu ilave edin. Şerbet bir taşım kaynayınca tencerenin altını kapatın.
Tencereye 5 çay bardağı suyu dökün. Ardından 2 kaşık tereyağı koyun ve eritin. Yağ eriyince 2 su bardağı unu tencereye ilave edin ve iyice karıştırın. 1 tatlı kaşığı tuzu serpin ve orta ateşte unu kavurmaya devam edin. Kavrulan unu 5 dakika tezgahta soğumaya bırakın. 2 adet yumurtayı soğuyan unun üzerine kırın ve kıvamı tutana kadar iyice yoğurun. Üzerine 1 çorba kaşığı irmik ve 1 paket vanilyayı serpin ve yoğurmaya devam edin. Tulumba makinesinin içine yeterince hamuru koyun. Yağın içine tulumba makinesinden hamurları çıkarıp atın ve kızartın.
Tulumbaları yağda kızartacağınız zaman yağın çok kızgın olmamasına dikkat edin.Umarım tulumba tatlısı nasıl yapılır bilmeyenlere ve yapmak isteyenlere yeterince yardımcı olabilmişizdir. Ağzını hep tatlı gününüz hep aydın olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder