17 Eylül 2015 Perşembe

Burma gül kadayıf

Merhaba,
      Bayram geliyor , hepimizi tatlı  bir telaştır aldı. Bir yandan temizlik yaparken bir yandan da bu bayram hangi tatlıyı yapsam diye düşünüyoruz. Malum bayramlar tatlısız olmaz. Benim de pek sevdiğim bir tatlı olan burma gül kadayıf nasıl yapılır anlatmak istedim. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.

burma gül kadayıf
Burma gül kadayıf malzemeleri
  • 500 gram tel kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram ceviz ( dövülmüş )
Şerbeti için
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 limon suyu
Burma gül kadayıf tarifi

Bir kapta tereyağını erittikten sonra , soğumaya bırakın. Bir tepsiye kadayıfı yayıp, elinizle tel tel açın. Yağı üzerine dökün ve iyice dağıtın. Portakal büyüklüğünde bir parça alın. Mutfak tezgahının üzerine uzunlamasına yayın. Bir çorba kaşığı cevizi boydan boya koyun. Uzunlamasına ikiye katlayın. Bir ucundan tutarak ters yönde burun çevirin. Gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Bütün kadayıflara aynı işlemi yapın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tepsi ılınınca üzerine ılık şerbeti dökün. Bir gece bekletin veya en az 4 saat bekleterek üstünü süsleyin ve servis yapın. 

Şerbetin hazırlanışı

5 su bardağı şekeri 2 su bardağı suyla  15 dakika kaynatın. Limon suyunu koyun. Ateşten alın ve ılık olarak kullanın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder