![]() |
sülbiye |
Sülbiye malzemeleri
- Yarım kg kuşbaşı et
- Yarım kg soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı nohut ( haşlanmış )
- Yarım kahve fincanı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
Sülbiye yemeği yapılışı
- Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığımız nohutu haşlayalım.
- Etleri ısıtılmış tencereye aktarıp kendi bıraktıkları suyu çekene dek pişirelim.
- Etler iyice suyunu çekince margarini ve soğanları sote yapalım.
- Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyip 2 dakika daha kavuralım.
- Tuzu, sirkeyi, kimyonu ve nohutları ilave edelim.
- Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder