9 Eylül 2015 Çarşamba

Sülbiye tarifi

Etin baharatlarla buluştuğu mükemmelliği tam anlamıyla sergileyen bir yemek olan sülbiye nasıl yapılır sevgili Emine Beder Hanımın tarifi ile sizlere aktarıyoruz.

sülbiye

Sülbiye malzemeleri
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • Yarım kg soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı nohut ( haşlanmış )
  • Yarım kahve fincanı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
Sülbiye yemeği yapılışı
  • Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığımız nohutu haşlayalım.
  • Etleri ısıtılmış tencereye aktarıp kendi bıraktıkları suyu çekene dek pişirelim.
  • Etler iyice suyunu çekince margarini ve soğanları sote yapalım. 
  • Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyip 2 dakika daha kavuralım.
  • Tuzu, sirkeyi, kimyonu ve nohutları ilave edelim.
  • Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek  kısık ateşte pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder