9 Eylül 2015 Çarşamba

Hekim çöreği

Geçen gün bir arkadaşıma gitmiştim. Çok nefis ikramlıklar hazırlamıştı. İçlerinden bir tanesi hiç tatmadığım bir lezzetti. Çok beğendim ve adını sordum. Bana hekim çöreği olduğunu ve tarifini verebileceğini söyledi. Hekim çöreği tarifi, hemen alıp sizlerle paylaşmak istedim. Bu nefis lezzeti bizlerle paylaşan arkadaşıma teşekkür ederim.

hekim çöreği

Hekim çöreği malzemeleri
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 100 gr kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1 yeşilbiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı lor
  • Karabiber
Hamuru
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
Hekim çöreği yapılışı

Tencereye kıymayı koyun. Rengi dönene kadar kavurun. 1 çay bardağı su ilave edin. 1-2 taşım kaynatın. Ateşten alın ve süzün. İçine közlenmiş patlıcanları, yeşilbiberi, loru, tuzu koyun. Ateşte 1-2 kez çevirin. Ateşten alın ve soğutun. Bir kapta unu, et suyunu, unu, sıvıyağı, yoğurdu, sirkeyi ve tuzu koyun. Ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı iç koyup poğaça gibi kapatın. Tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürün. Susam , çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder