8 Eylül 2015 Salı

Piliçli sebze mücveri

Mücveri piliçli hiç denediniz mi? Piliçli mücver nasıl hazırlanır biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız ve nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, denemek ve lezzetini tatmak istiyorsanız işte size tarifi.

piliçli sebze mücveri
Piliçli sebze mücveri malzemeleri
  • 1 adet piliç göğsü
  • 2 adet patates
  • 1 demet taze soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı konserve bezelye
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Piliç mücver tarifi

Ön hazırlık olarak pilici haşlayalım. Patates ve havuçları aynı tencerede haşlayalım. Kabuklarını soyup, rendeleyelim. Piliç etini kemiklerinden ayırıp didikleyerek doğrayalım. Eti rendelenmiş havuç, patates, bezelye, kıyılmış taze soğan, maydanoz, tuz ve karabiberle karıştıralım. Margarinle yağlanmış ve hafifçe un serpiştirilmiş fırın tepsisine bu malzemeyi yayalım. Tavada yağı erittikten sonra unu ilave edip, sararana dek karıştırarak soğutalım. Üzerine tavuk suyunu ekleyip, topaklandırmadan koyulaşana dek pişirelim. Ateşten alıp soğutalım. Yumurtayı ekleyip, hızla karıştıralım. Mücverin üzerine bu sosu yayıp, üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirelim. 230 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder