![]() |
düzce köftesi |
- Yarım kilo kıyma
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Kimyon
- Yenibahar
Püre için
- 4-5 adet patates
- Yarım fincan zeytinyağı
- 1/4 limon suyu
- Tuz
- Muskat
Düzce köftesi nasıl yapılır
Ön hazırlık olarak püreyi hazırlayalım. Bunun için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyarak rendeleyelim. Zeytinyağı ve limon suyunu , tuzu, muskatı ilave ederek ezelim. Pürüzsüz kıvama getirelim. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına alalım. Köfteler için kıymaya, yumurtayı, mısır ununu, rendelenmiş soğanı, yenibaharı, tuz, karabiber ve tereyağını ilave ederek yoğuralım. Köfte harcını özlü bir hamur olana dek yoğurmaya devam edelim. Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Tavaya sıvıyağı alıp kızdıralım ve köfteleri arkalı önlü kızartalım. Köfteleri çıkartıp servis tabağına alalım. Püre ile birlikte servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder