Damat paçası malzemeleri
- Yarım tavuk göğsü ( haşlanmış )
- 3 yufka
- 125 gram margarin sıvıyağ karışık
- 3 su bardağı tavuk suyu ( bir bardağı sos için )
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1 yumurta
- 3 kaşık un
- 1 kaşık sirke
Tepsi yağlanır, yufkanın bir tanesi kenarlarından taşacak şekilde yayılır. İkinci yufkayı buruşturarak diğerinin üzerine koyun, tekrar yağlayın. Üçüncü yufkayı da buruşturarak koyun. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu dökün. Bir tencerede unu, yumurtayı, sirkeyi, bir su bardağı su, bir su bardağı tavuk suyunu karıştırın. Katılaşıncaya kadar ocakta pişirin. Pişen yufkanın üzerine yayın. Tavuk etlerini ufak ufak diderek üzerine yerleştirin.Kırmızı biber serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder