7 Eylül 2015 Pazartesi

Canciğer kuzu sarması

Bugünkü yemeğimizin adı canciğer kuzu sarması. Adı gibi tadı da nefis, yapımı basit sağlıklı bir yemek olan canciğer kuzu sarması videolu ve resimli anlatımını hazırladık sizlere. Deneyip yorum yapmanızı bekliyoruz. Kolay gelsin.

canciğer kuzu sarması
Canciğer kuzu sarması malzemeleri
  • 1 kuzu gömleği
  • 300 gr karaciğer ( küp küp doğranmış )
  • 2 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 çorba kaşığı dolma fıstığı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
Canciğer kuzu sarması nasıl yapılır

Pirinci 30 dakika tuzlu sıcak suda bekletin. Sonra yıkayıp süzün. Tencereye yağı koyup kızdırın. Ciğerleri koyun, rengi dönene kadar kavurun. Fıstığı, üzümü ilave edin. Bir iki kez çevirin, pirinci ilave edin. Bir su bardağı su koyun, kısık ateşte suyunu çektirin, Kuzu gömleğini sıcak suda 1 saat bekletin. Komposto kasesi büyüklüğünde parçalara ayırın. Ayırdığınız parçayı komposto kasesinin içine yerleştirin. Hazırladığınız içe maydanoz, nane karabiber, yenibahar, tuz koyup karıştırın. İki çorba kaşığı dolusu kasenin içine koyun, dışarıdaki kısımları üzerine kapatın. Tepsiye ters çevirin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Üzerine sıvıyağ sürün. Bir su bardağı su ilave edin. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Yeşilliklerle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder