![]() |
bonfile sarma |
- 1kg dövülmüş bonfile
- 1 adet kabak
- 2 adet domates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4-5- adet fasulye
- 4 adet sivribiber
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
Bonfile sarma yapılışı
Tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve kızdırın. 1 adet soğanı ince dilimler halinde doğrayın. Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun. 2 adet havucu ince dilimler halinde kesin. Havuçları da soğanlarla birlikte sote edin. 1 adet kabağın kabuklarını içinden ayırın. Kabuklarını ince dilimler halinde kesin ve tavaya ekleyin. 4-5 adet fasulyeyi ince ince doğrayın ve tavaya ilave edin. Ardından bir tatlı taşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ekleyin. Üzerine kestiğiniz kabakları da ilave edin. 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve sebzelerin üzerine serpin. 5 dakika sote ettikten sonra tavanın altını kapatın. Çok ince dövülmüş bonfilenin üzerine bir tutam karabiber serpin. Hazırladığınız sebzelerden yaprak biçimine getirdiğiniz ve yaydığınız bir adet bonfilenin üzerine 1 çorba kaşığı koyup iyice yayın. Eti yuvarlayarak bonfileyi parçalamadan ve sıkı bir biçimde sarın. Bonfileleri fırın tepsisine dizin ve etlerin üzerini yağlayın. Sarmaların dağılmasından endişe ederseniz kürdanlar saplayarak dağılmasını engelleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 15 dakika pişirin. Etler pişerken bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve kızdırın. 4 diş sarımsağı küçük küçük kesip, kızgın yağda kavurun. Bu sırada 4 adet sivribiberi ince ince kıyın ve sarımsaklarla birlikte kavurun. 2 adet domatesi küçük küpler şeklinde doğrayın kaba ekleyin. Domatesi biber ve sarımsaklarla birlikte iyice karıştırıp 2 dakika pişirin. 1 çorba kaşığı salça ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı un, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sos koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırında pişirdiğiniz bonfileleri dilimleyerek servis tabağına alın. Sarma dilimlerinin üzerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder