3 Eylül 2015 Perşembe

Su böreği tarifi

Özel günlerde konuklarınıza ikram edebileceğiniz gerçek tereyağından yapılmış enfes bir lezzet olan su böreği nasıl hazırlanır resimli ve videolu anlatımını bir tuş kadar yakınınıza getirdik.

su böreği

Su böreği malzemeleri
  • 1 kg un
  • 1 su bardağı süt
  • 400 gr yağsız beyaz peynir
  • Yarım tencere sıcak su
  • 6 çorba kaşığı tereyağı ( 250 gram )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 dal maydanoz

Su böreği yapılışı

Bir kg unun içine 3 adet yumurta kırın. Ardından 1 su bardağı sütü ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar, yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru kalın dilimler halinde kesin. Kestiğiniz dilimli hamurları elinizle yuvarlayın ve oklava yardımı ile olabildiğince ince açın. Bir tencereye yarıya kadar sıcak su doldurun. Açtığınız yufkaları 4 parçaya bölün .( Tencerenin büyüklüğüne göre yufkaları bütün de atabilirsiniz ) .Yufkaları kaynar suda 2 dakika haşlayın. Haşladığınız yufkaları bir kevgir yardımı ile alın. Büyük bir kabın içine soğuk su doldurun ve yufkaları soğuk suyun içine koyun. İç malzemesi için 3-4 dal maydanozu ince ince kıyın. Maydanoz ve  400 gram beyaz peyniri bir kapta karıştırın. Ayrı bir tavada 250 gram tereyağını eritin. Bir cam tepsinin içine alt yufkayı ( haşlanmamış ) bütün olarak koyun. Diğer haşladığınız yufkaların yarısını kopararak ve aralarına yağ sürerek  cam tepsiye yerleştirin. Yufkaların ortasına geldiğiniz de de iç malzemeyi yufkanın üzerine serpin. Diğer yufkaları da aynı şekilde kopararak ve yağlayarak  iç malzemenin üzerine yerleştirin. Üst yufkayı da ( haşlamadan ) serdikten sonra  yufkanızın üzerini yağlayın ve tepsiyi, önceden 160 derecede  ısıtılmış fırına yerleştirin. Yufkaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat fırında bekletin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder