Kıbrıs kebabı malzemeleri
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı salça
- Gömlek yağı ( kasaplarda bulunur )
- Tuz
- Karabiber
- Köfte baharatı
Pilav için
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- Yarım çorba kaşığı safran
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Tuz
Kıbrıs kebabı nasıl yapılır
Derin bir kaba rendelenmiş soğanı, bayat ekmek içini, kıymayı, tuzu, baharatları, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı ekleyip yoğuralım. Hazırladığımız köfte harcını 5 parçaya ayıralım. Gömlek yağını 5 kare parça olacak şekilde keselim. Her bir parçaya köfte harcından yerleştirelim. Gömlek yağını yuvarlak bir şekil oluşturacak şekilde köfte harcının üst kısmında toplayalım, Ters çevirerek fırın tepsisine dizelim. Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Üzeri kızardığında 1 buçuk su bardağı su ile 1 çorba kaşığı salçayı karıştırıp tepsiye aktaralım. 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Pilav için ön hazırlık olarak safranı birkaç saat önceden 2 bardak sıcak suda bekletelim. Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletelim. Birkaç su yıkayıp, suyunu süzelim. Sıvıyağda pirinçler şeffaflaşana dek kavuralım. Safranlı suyu süzerek , tencereye aktaralım. Kuru üzümleri ilave edelim. 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyelim. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder