![]() |
kuskuslu sebzeli et yahnisi |
- 2 çorba kaşığı ayçiçekyağı
- 150 gram dana kuşbaşı
- 1 adet kuşbaşı doğranmış havuç
- Yarım soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam toz tarçın
- 1 tutam toz safran
- Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- Karabiber
Sos için
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 3 adet acı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı ceviz içi
Kuskuslu sebzeli et yahnisi hazırlanışı
Bir tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. Piyaz doğranmış yarım soğanı, sarımsağı ve etleri ekleyip bir kaç kez çevirin. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız havucu, tüm baharatları, tuzu ve karabiberi de ilave edip kavurma işlemine 2 dakika daha devam edin. Daha sonra 2 su bardağı su ilave ederek etler pişinceye kadar ağır ateşte kaynatın. Etlerin pişmesine yakın nohutları ilave ederek karıştırın. Sos için sarımsak , kırmızı biber, zeytinyağı ve ceviz içini bir blenderde püre haline getirin. Yahniyi, haşlayıp sote edilmiş kuskus ve sos ile servis yapın. Bu tarifimiz 1 kişiliktir siz kişi sayısına göre malzemeyi artırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder