1 Eylül 2015 Salı

Oktay ustadan sandal köfte tarifi

Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde biraz  et yemekleriyle ilgili tarifler vermek istiyoruz. Bunun için ünlü ustalarımızın yemek tariflerini seçtik. İlk olarak Oktay ustadan sandal köfte nasıl yapılır videolu ve resimli anlatımı hazırladık.

sandal köfte
Sandal köfte malzemeleri
  • 300 gram kıyma
  • 1  adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
İç harcı
  • 12 adet taze mantar
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 tutam maydanoz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Sandal köfte hazırlanışı

Kıymayı karıştırma kabının içine alıyoruz. Yumurta, az miktarda galeta unu, bir tutam maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırıyoruz. Bir yumurta büyüklüğünden daha küçük kıymalar kopartıp yuvarlıyoruz ve gondol şekli veriyoruz. Fırın kabının içine diziyoruz. 160 derecede yarı pişmiş kıvama gelene kadar kızartıyoruz. Mantarı, kuru soğanı ve sarımsağı doğruyoruz. Yeteri kadar tuz koyup karıştırıyoruz. Üzerine sivri biberi ilave edip kavuruyoruz. Daha sonra domates ilave ediyoruz. Salçasını, biberini, kekiğini ve suyunu ilave edip kaynatıyoruz. Harcımızı süzdürüyoruz ve içerisine maydanoz doğruyoruz. Harcımızı köftenin içine dolduruyoruz. Üzerine ayırmış olduğumuz mantar suyunu koyuyoruz. Onun da üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup 160 derece fırında pişiriyoruz. Servis tabağına alıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder