1 Eylül 2015 Salı

İslim kebabı

Kebaba hayır diyecek hiç kimse düşünemiyorum. Çeşit çeşit kebaplar damak tadımızı vazgeçilmezlerindendir. Bu kebaplardan biri olan islim kebabı resimli anlatımı ile hazırladık siz kebap sevenlere. Afiyet olsun.

islim kebabı

İslim kebabı malzemeleri
  • 500 gram kuzu eti
  • 2 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet tane karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yeteri kadar tuz
Sos için
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz
İslim kebabı hazırlanışı

Et iri küpler şeklinde bölünür ve tencereye yerleştirilir. Üzerine küçük küçük doğranan soğan , tuz, tane karabiber ve defne yaprağı konur. Kısık ateşte pişirilir. Patlıcanlar boydan ince dilimler şeklinde kesilip, tavada zeytinyağında hafif kızartılır. İki dilim patlıcan artı şeklinde birbirinin üzerine konulduktan sonra ortasına pişirilen etten yerleştirilip üzeri tekrar patlıcanın kalan kısmı ile kapatıldıktan sonra bir yuvarlak dilim domates ve sivri biber konarak kürdan ile tutturulup tepsiye dizilir. Sosu için domatesler ufak şekilde doğrandıktan sonra yine çok ufak doğranmış sarımsak ve soğanlarla tereyağında sotelenir. Salça ilave edilip kavrulduktan sonra suyu verilir. Tuz ile tatlandırıldıktan sonra kaynatılıp islim kebabının üzerine dökülerek 150 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirilip servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder