19 Eylül 2015 Cumartesi

Kemalpaşa tatlısı

Bursa ' nın Mustafa Kemal Paşa ilçesinde küçük süthanelerde üretilmeye başlanan bir tatlı çeşididir. Aslı Mustafa Kemal Paşa peynir tatlısıdır. Fakat yaygın adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinir. Günlük üretilir ve taze olarak tüketilen Kemalpaşa tatlısı hazırlanışı kolay ve muhteşem bir lezzete sahip tatlılarımızdan biridir.

Kemalpaşa tatlısı

Kemalpaşa tatlısı malzemeleri
  • 50 adet Kemalpaşa tatlısı
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
Süslemek için
  • Hindistan cevizi
  • Kaymak
Kemalpaşa tatlısı tarifi

Suyun içine şekeri ilave edip kaynatın. Kemalpaşa tatlılarını tencereye atın. 15-20 dakika pişirin.
Daha sonra ocaktan alıp, bir tepsinin içine yerleştirin. Soğuduktan sonra üzerini hindistsn cevizi ve kaymakla süsleyip, servis yapın Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder