![]() |
akdeniz gülü tatlısı |
Akdeniz gülü tatlısı malzemeleri
- 3 buçuk su bardağı su
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı nişasta
- 10 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet limonun suyu
- 1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbet için
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Akdeniz gülü tatlısı yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutun. Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Üzerine nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin. Oklavayla tek tek, incecik açın. Tüm yufkaları aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üstte dizin. Kare biçiminde kesin. Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın. Ortalarına iri kıyılmış antepfıstığı serpin. Biraz tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder