![]() |
gülbeşeker tatlısı |
Gülbeşeker tatlısı malzemeleri
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ceviz veya çekilmiş fındık
- Kızartmak için sıvıyağ
Şerbet için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Gülbeşeker tatlısı tarifi
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatıp, limon suyunu ilave edin. Kaynayan şerbeti ateşten alıp, soğutun. Büyük bir kaba yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu alıp, karıştırın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırın. Üzerine nemli bez örtün ve 10 dakika dinlendirin. Bezeleri mantı yufkası kalınlığında açıp 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Elde ettiğiniz parçaların iki ucunu parmağınızla bastırarak sıkıştırın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın ve soğuk şerbete atın. Ceviz veya fındıkla süsleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder