![]() |
Amasya tatlısı |
Amasya tatlısı malzemeleri
- Yarım su bardağı toz şeker
- 125 gram eritilmiş margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- Hindistanceviizi yada dövülmüş antepfıstığı
Şerbet için
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Amasya tatlısı tarifi
Şerbet için, şekeri, limon suyunu ve suyu kaynatın. Kıvamına gelen şerbeti ateşin üzerinden alarak, soğutun. Geniş bir kapta yumurtayı iyice çırpın. Yoğurdu, sıvıyağı, eritilmiş margarini ekleyip, karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika sonra şekeri ekleyin. Kabartma tozu ile unu azar azar ve karıştırarak ilave edin. Son olarak cevizi ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlak şekil verin. Hafifçe yassılaştırdıktan sonra çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin. Yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün. Üzerine derince iki tane çizik yapın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Hindistancevizi yada dövülmüş antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.
Amasya tatlısı hazırlanışı bitip hamura şekil vermeye sıra gelince, hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz. İster tepsiye bütün olarak dökebilir dilim dilim kesebilirsiniz, isterseniz kurabiye formu verebilirsiniz yada dilediğiniz bir şekil verebilirsiniz. Tamamıyla size kalmış. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder