![]() |
hurma tatlısı |
- 125 gram margarin
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı un
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 kahve fincanı su
Şerbet için
- 3 su bardağı tozşeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Hurma tatlısı hazırlanışı
Margarin ve tereyağını eritip, içine unu ilave edin. Karbonat, limonsuyu, ve bir fincan suyu üzerine ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi elinizle veya tahta bir kaşıkla iyice karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Yassı köfte biçimi verip, rendeye bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine, hazırladığınız tatlıları yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika veya tatlılar altın sarısı renk alana dek pişirin. Bu arada şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine limon suyunu ekleyip bir-iki taşı daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti tatlının üzerine dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder