![]() |
fışfış tatlısı |
- 100 gram margarin
- 2 su bardağı su
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Bir tutam tuz
- 4 adet yumurta
- Toz antepfıstığı
- Hindistancevizi
Kızartmak için
- Sıvıyağ
Şerbet için
- 2 su bardağı tozşeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 1/4 limon dilimi
Fışfış tatlısı nasıl yapılır
Şekere su ve limon dilimlerini ilave edip, kaynatın.İyice soğutun. Suyu ve margarini tencereye koyun. Yağ suyun içinde eriyene dek kaynatın. Unu, bir tutan tuzu ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edin. Un suyun içinde hamurlaşıp, toparlanana dek sürekli karıştırarak pişirin ( hamur ele alınınca yapışmayacak hale gelmeli ). Hamuru ılık bir zemin üzerinde ılıtın. Yumurtaları teker teker kırıp, hamura yedirerek yoğurun. Hamur yumurtalarla iyice özleşince, hamurdan mandalina büüyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi hafifçe yağlayın. Hamur parçalarına yuvarlak şekil verip, elinizle yassıltın. Ortasını baş parmağınızla delip, düzgün bir simit şekli verin. Derin bir tavaya yağı alın. Yağı ısıtmadan hamurları tavaya aralıklı dizin. Ara sıra sallayarak hamurların iki yüzünü de çevirerek kızartın. Tavadan alıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini emen tatlıları servis tabağına alın. İkinci ve daha sonraki kızartma işlemleri için de yağı iyice soğutup hamurları ondan sonra kızartın. Talıları fıstık ve hindistancevizi serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder