21 Ağustos 2015 Cuma

Palamut köftesi

Balığın faydaları saymakla bitmez. Özellikle fosfor açısından zengin olan balık, çeşitli yemekleriyle soframızı süsler. Bedenimize güç ve enerji verir, Gözlere kuvvet verir, zihin yorgunluğunu giderir.Balıktaki kalsiyum kemiklerin büyümesini sağlar ve özellikle çocukluk çağında gelişimi kolaylaştırır.Daha bir çok faydası olan balıktan bir tarif vermek istedik. Palamut köftesi nasıl hazırlanır birlikte öğrenelim.

palamut köftesi

Palamut köftesi malzemeleri
  • 1 palamut 
  • 3 soğan
  • 2 orta boy patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yenibahar
  • 1 çorba kaşığı un
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Galeta unu
  • tuz
  • Karabiber
Palamut köftesi tarifi

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. Bir bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Balığı süzgece alıp soğutun. Dersini, siyah kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Beyaz etleri bir kaba alıp didikleyin. Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, patates, maydanoz, kuşüzümü, fıstık, 2 yumurta, bir kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun. Elinizle uzun köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder