![]() |
elmalı poğaça |
Elmalı poğaça malzemeleri
- 250 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı yoüurt
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için
- Pudra şekeri
Elmalı poğaça nasıl yapılır
Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve pudra şekerini karıştırın. Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edin. İyice yoğurun. Hamurdan 10 adet beze koparın. Ayrı bir yerde rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve cevizi pişirin. Hamuru merdaneyle hafifçe açın. Yuvarlak ve büyük kalıplarla kesin. Üzerine elmalı harçtan koyun. Poğaça şeklinde kapatın. 170 derece fırında yarım saat pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder