25 Ağustos 2015 Salı

Gül tatlısı

Selam tatlı severler... Bugün sizler için gül tatlısı tarifini hazırladık. Yapımı kolay , lezzeti nefis bir tatlı olan bu tarifimizi denemenizi öneririz. Afiyet olsun.

gül tatlısı

Gül tatlısı malzemeleri
  • 250 gram ceviz içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı sirke
  • Birer çay bardağı su ve sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket mısır nişastası
  • 250 gram margarin
Şerbeti için
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu
Gül tatlısı hazırlanışı

Ön hazırlık olarak şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyip, soğutun. Yumurtayı, sirkeyi, sıvıyağı bir kaba alıp, karıştırın. Un ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparıp, beze yapın. Nişasta serpilmiş bir zeminde, bezelere de nişasta serperek baklava yufkası inceliğinde açın. Açılan yufkaları yarıdan kesin. Üzerine ceviz serpin. Her parçayı büzdürün. Sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlayın. Elde ettiğiniz iki ayrı yuvarlağı da ters çevirerek, yağlanmış tepsiye dizin. Yufkaların geri kalanını da  bu şekilde hazırlayın. Eritip kızdırdığını yağı bekletmeden yuvarlak yufkaların üzerine gezdirin. 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder